Bewaaradvies


Noten en zuidvruchten zijn natuurproducten, voor een versheids en kwaliteitsgarantie dient u deze goed op te volgen. Zo kunt u langer van de versheid genieten.

Ongebrande en onbewerkte producten
Noten, zaden en pitten bevatten van nature veel (onverzadigde) olie. De ongebrande variant dient u daarom, goed afgesloten in bijv. een plastic bewaardoosje, in de koelkast te bewaren. Zo is de kans op het ranzig worden (het naar buiten treden van de olie) minimaal. U kunt de producten op deze manier tot een jaar lang echt lekker houden. Pas op dat u het niet open zet in de koelkast, om schimmel te weren.

Gebrande noten, pinda’s en mixen
Wij verpakken de producten in een cellofaan zakje, waardoor deze vers blijven. Er mag te allen tijde geen lucht bij komen. Afgesloten in ons zakje blijven de gebrande noten ten minste 6 weken echt lekker. Hierna kunt u dit zelf beoordelen op smaak. Bederf is bijna onmogelijk, het kan hooguit zacht worden door te lang bewaren, maar dit levert absoluut geen gezondheidsgevaren op. Gebrande noten behoeven niet gekoeld bewaard te blijven.

Gedroogde zuidvruchten
Deze bewaart u bij voorkeur gekoeld, goed afgeloten.

Chocolade producten
Bewaart u deze op een koele en donkere plaats, in ieder geval uit de warmte en de zon.

Rijstcrackers
Voor rijstcrackers is het te allen tijde erg belangrijk dat u deze goed afgesloten en droog bewaard. Rijst is erg vatbaar voor vocht en bij het aantrekken hiervan kunnen ze zacht worden.

Voor alle producten geld als u ze in een bakje bewaard, doe dit nooit in een te groot bakje. Als er teveel lucht bij zit, is dit niet goed voor het product en dit zal de kwaliteit kunnen beinvloeden.